Restaurants

 

Heerlijke streekgerechten, maar ook verse pizza`s

De rijke Italiaanse traditie van authentieke streekgerechten, vind je gelukkig ook terug in de eetgelegenheden langs het Idromeer. Een groot aantal van de, meestal karakteristieke, trattoria’s serveert bij voorkeur lokale producten, waaronder speciale kazen, salami en uiteraard heerlijke vis uit het Idromeer. De wijnen uit de omringende regio’s zijn goed verkrijgbaar en uitstekend te drinken. De beste restaurant tips krijg je vaak van de mensen op je vakantiebestemming, zoals medegasten of hotel- en camping personeel, hieronder alvast een aantal aanbevelingen.

Albergo Milano

Hotel annex restaurant in Pieve Vecchia, vlakbij het plaatsje Idro. Italiaanse, regionale en internationale gerechten, pizza in houtoven gebakken, specialiteiten zijn regionale gerechten bereid met paddestoelen, vis en pasta van het huis.
Meer info

Ristorante Da Genny

Dit restaurant ligt in een groene parkachtige omgeving, met een fraai uitzicht over het Lago d’Idro. Op de uitgebreide kaart onder meer visgerechten, zoals risotto met baars, zelfgemaakte noedels met blauwe kaas en zwarte truffel en andere specialiteiten en streekgerechten. Da Genny ligt op loopafstand van camping Rio Vantone.
Meer info

Ristorante Albergo da Arrigo

Ristorante Pizzeria da Arrigo serveert traditionele lokale gerechten op basis van verse streekproducten. De specialiteit van dit restaurant zijn glutenvrije gerechten en pizza’s.
Meer info

Ristorante Pizzeria La Terrazza di Fusi Lorena

La Terrazza bevindt zich in het (vakantie)dorp Tre Capitelli en staat bekend om haar uitgebreide pizza menu. Op de menukaart staan verder diverse klassieke Italiaanse gerechten.
Meer info

Ristorante Spaghetteria Holland

Net buiten het dorpje Crone ligt het, door een Nederlandse familie gerunde, restaurant Holland. Ondanks de naam, worden er bepaald geen hollandse gerechten geserveerd, maar smaakvolle visgerechten, glutenvrije pasta en huisgemaakte lasagne. Als dessert is er wel echte Hollandse appeltaart te krijgen! Het restaurant beschikt over een sfeervol terras met een fraai uitzicht over het Idromeer.
Meer info