Activiteiten

paragliding italie

Het Idromeer is uitermate geschikt voor watersporters

Het Idromeer is niet alleen in trek bij rustzoekers, ook wandelaars, bergsporters en watersporters. Door de constante wind is het meer vooral geschikt voor watersporten als zeilen, kano├źn, en (kite)surfen. Maar ook paragliding, deltavliegen en klimsporten zijn populair in deze prachtige omgeving.

In het centrum van het dorpje Ponte Caffaro, aan de noordkant van het Lago d’Idro, bevindt zich kitesurfschool Maselli. Voor de liefhebbers van windsurfen zijn er surfpoints in de plaatsjes Anfo en Vantone. Voor liefhebbers van paragliding zijn er voldoende mogelijkheden langs het Lago d’Idro. Starten kan het beste vanaf Monte Stino (1460 m) boven Capovalle en vanaf Monte Alpo (1508 m) boven het plaatsje Baitoni, beide plaatjes zijn eenvoudig te bereiken gemakkelijk bereikbaar met de auto of ander vervoer.

Berg- en klimsporten

rotsklimmenDoor de bergachtige uitlopers van de Dolomieten komen bergbeklimmers en andere bergsporters uitstekend aan hun trekken op de vele (steile) berg- en rotswanden. De klimmogelijkheden rondom het Lago di Idro zijn de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Er zijn voldoende rotswanden om te klimmen, een van de bekendste is de “Corna di Fenere”, vanaf deze rots heb je een prachtig uitzicht over het Idromeer. Corna di Fenere ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het mooie strandje bij het plaatsje Vesta, aan de oostkant van het meer.

Wandelaars kunnen gebruik maken van de (vaak smalle) wandelpaden langs het meer en sportieve wandelingen en klimtochten maken in de omliggende bergen. Voor de fietsliefhebbers zijn er zijn tal van fietspaden en uitdagende mountainbike paden.

Alleen motorboten met een vermogen van max. 10 pk

Op het Idromeer kan uiteraard ook volop gezwommen, gevist en gevaren worden. In het heldere en zuivere water van het meer zit volop vis, zoals baars, snoek en paling. Vissen is trouwens alleen mogelijk met een Italiaanse visvergunning. Op het meer zijn alleen motorboten toegestaan met een maximaal vermogen van 10 pk, gelukkig maar, anders zou de authentieke sfeer van het kleine Idromeer aangetast worden door grote motorboten.

Vissen is toegestaan met een visvergunning

Het heldere water van het meer is ook populair onder vissers. In het meer zwemmen onder meer; snoek, paling, baars en voorn. Vissen is overigens alleen toegestaan met een visvergunning, die te koop is bij een van de postkantoren rond het Idromeer. Voor toeristen is een goedkope visvergunning te verkrijgen, die 2 maanden geldig is en enkele euro’s kost.